Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman podle Hilšera není dobrá perspektiva

Marek Hilšer
Marek Hilšer
Foto: Facebook

Praha - Miloš Zeman nepředstavuje dobrou perspektivu do budoucnosti. Myslí si to lékař Marek Hilšer, který neuspěl v prvním kole prezidentských voleb a před druhým podpořil Jiřího Drahoše.

I vzhledem k Zemanovu vítězství se hodlá nadále veřejně angažovat. ČTK také řekl, že volby ukazují, jak je společnost rozdělená.

"Miloš Zeman pro mě spíš reprezentuje minulost než cestu do budoucnosti. Je to člověk, který už nemá energii na to, aby dal nové impulzy. V tomhle ohledu to vnímám jako řeckou tragédii, kdy lidé spíše volili poznané zlo než nepoznané dobro. Ale život jde dál, je třeba to respektovat," řekl Hilšer. "Vítězství Miloše Zemana pro mě nepředstavuje nějakou dobrou perspektivu pro tuto zemi, spíš nějaké setrvávání status quo a možná spíše regres, co se týče nějakého rozvoje demokracie," doplnil.

Očekával, že výsledek voleb bude nakonec ještě těsnější, než nakonec byl. "Je vidět, že společnost je do velké míry v tomto ohledu rozdělena, není tu nějaký velký přesah Miloše Zemana ani nějaká velká prohra Jiřího Drahoše," komentoval skutečnost, že oba kandidáty dělilo zhruba 170.000 hlasů.

Témata:  Marek Hilšer volby 2018

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 15:27

Scholz varoval Netanjahua před eskalací situace v regionu

Německý kancléř Olaf Scholz opětovně varoval v neděli v telefonickém rozhovoru izraelského premiéra Benjamina Netanjahua před eskalací situace na Blízkém východě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy