Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policii se nepřihlásil kvůli napadení v Zemanově štábu nikdo nepřihlásil

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Praha - Pražské policii se ani půl dne po sobotní potyčce mezi lidmi z volebního štábu prezidenta Miloše Zemana a novináři nepřihlásil žádný zraněný nebo poškozený.

Z toho důvodu dosud nestanovila právní kvalifikaci vyšetřování incidentu, který se stal večer v pražském Top Hotelu. ČTK to dnes řekla mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

"Pro nás je směrodatný nejen průběh celé věci, ale zejména jestli došlo například ke zranění osob nebo poškození majetku. My žádnou podobnou informací nedisponujeme, takže těžko budeme v současnosti stanovovat právní kvalifikaci," uvedla mluvčí.

Na místě incidentu podle ní policisté v sobotu večer byli, nikdo z účastníků nebo svědků konfliktu tam už ale nebyl. Při vyšetřování věci tak zatím vychází z materiálů ze sociálních sítí, například videí. "Ke stanovení právní kvalifikace ale potřebuje více informací," doplnila mluvčí.

Podle informací ČTK potyčku s novináři organizátoři ale neřešili. "Na místě už snad nebyl nikdo, kdo by byl odpovědný za komunikaci s novináři. Média však zároveň nikdo přímo nevyzval k odchodu," řekla v sobotu svědkyně incidentu.

Nevládní organizace Reportéři bez hranic (RSF) dnes vyzvala čelné představitele v České republice, aby odsoudili sobotní potyčku mezi lidmi přítomnými ve volebním štábu prezidenta Miloše Zemana a novináři. Podobný incident podle RSF nemá v demokratické společnosti místo.

"Důrazně odsuzujeme útoky proti několika novinářům v době, kdy bylo oznamováno znovuzvolení prezidenta Zemana," uvedla šéfka pobočky RSF pro Evropskou unii a Balkán Pauline Adesová-Mévelová.

Témata:  Policie ČR novináři

Aktuálně se děje

9. května 2024 19:58

Všechny ukrajinské vodní elektrárny jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy