reklama

Film Coco o hudbymilovném Miguelovi, který se navzdory rodinnému zákazu touží stát uznávaným muzikantem, o víkendu přilákal téměř 37.500 dětí i dospělých, kteří v pokladnách 106 kin nechali 5,4 milionu korun. Na svých stránkách o tom dnes informovala Unie filmových distributorů (UFD).

Americká filmová adaptace románu Vražedná léčba z knižní série Labyrint psané spisovatelem Jamesem Dashnerem o premiérovém víkendu zaznamenala bezmála 32.000 lidí.

Návštěvnost filmu Zoufalé ženy dělají zoufalé věci za dva týdny promítání překročila 116.000 diváků. Na čtvrté místo ze třetího klesla americká dobrodružná komedie Jumanji: Vítejte v džungli! Na pátém místě je pohádka režiséra Zdeňka Trošky Čertoviny. Film, který se zařadil na 19. místo premiérového víkendu dlouhodobého žebříčku českých filmů, celkem za měsíc vidělo přes 186.000 lidí.

Ve čtvrtek do tuzemských kin dorazí americké výpravné drama Nit z přízraků, český parodický film režiséra Marka Najbrta Prezident Blaník, koprodukční rodinné drama Happy End, dánská komedie Tak pravil Bůh a slovenský dokument 5 October.