Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Češi se královsky baví: Opilý Rokytka je hitem sociálních sítí

Twitter
Twitter
Foto: INT

Praha - Bývalý redaktor Haló novin Milan Rokytka se neblaze zapsal do paměti národa českého svým opileckým výstupem v Top Hotelu Praha, kde ve štábu Miloše Zemana oslavoval prezidentovo znovuzvolení. Na internetu koluje bezpočet parodií na jeho osobu.

Milan Rokytka po odvezení do nemocnice prohlásil, že se nedá vyloučit jeho úmyslné otrávení. Záchranná služba však konstatovala, že za jeho stav mohl alkohol. Zejména po sociálních sítích kolují parodující obrázky, kde vystupuje opilý Milan Rokytka, když leží na zádech na pódiu, kam se jeho téměř bezvládné tělo uráčilo položit. 

Rokytka se vylila z břehů... #stavalkoholuvZemanověvolebnímštábu pic.twitter.com/ghaGEeW5m4

— Tom Cooper™©® (@tombed1) 29. ledna 2018

Takto ležel Rokytka, než jej zvedl "mlátička" Karel Slezák a předal záchranné službě. 

Doufám, že nás pojede Milan Rokytka reprezentovat na letní olympijské hry do Tokia. ? #tmbk pic.twitter.com/qSQODLebwM

— Radka Nováčková (@radu_nov) 28. ledna 2018

Jedna z koláží vyobrazuje Rokytku jako výborného výškaře, který by mohl Českou republiku reprezentovat třeba na Olympijských hrách v Tokiu 2020. 

Uloveno na internetech: Jak to bylo ve skutečnosti s otravou "na rokytku".#Zeman #Rokytka #Ovčáček a #Kluksřetízkem @Rozhled pic.twitter.com/WLcXsBkbD4

— Smích i pláč (@SmichPlac) 30. ledna 2018

V této koláži účinkují i tiskový mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček, sám prezident Miloš Zeman a nechvalně známý účastník televizního pořadu Ano, šéfe! Kuchařský učedník tehdy málem okradl svou babičku, za což byl na sociálních sítích nejen pod palbou kritiky, ale kvůli jeho nesrozumitelným argumentům také terčem posměchu. 

MILUJU ROKYTKA MEMES pic.twitter.com/FS4bbyzOhM

— Tonislav (@Tondasinho) 31. ledna 2018

Snímek pochází ze seriálu Třináct důvodů proč. Pokud bychom měli přeložit slova, která dívka a jedna z hlavních postav seriálu říká, takto zní následovně: "Tak vidíš, tady začíná problém. Ten úsměv. Ten zatracený úsměv." 

#Rokytka is new meme god pic.twitter.com/TUdVAN2Lip

— Simon Ehrlich (@SimonEhrlich) 30. ledna 2018

Milan Rokytka jako vyvolený Neo ze sci-fi filmu Matrix. Jedná se o moment ze snímku, kdy se hlavnímu hrdinovi podaří vyhnout se kulce. Přesně takovým způsobem to totiž provedl.

Navrhuji g.ř. ČRO @ReneZavoral aby sofistikovaně otrávený novinář Rokytka doplnil řady ČRO budované avantgardním komentátorem vyznamenaným prezidentem ČR.Myslím,že Petr Žantovský bude panu Rokytkovi dobrým soudruhem jako je v PL, stejně jako je po celá léta vládcům Hradu v ČRO. pic.twitter.com/j0nRSTcFFs

— Pepík Hipík (@PepikHipik) 31. ledna 2018

Zde už je Milan Rokytka, ležící, spící, na nosítkách a v péči záchranářů. Důležité přece jenom je, že se mu nic vážného nestalo. 

Témata:  Milan Rokytka X (dříve Twitter) seriál Hra o trůny

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy