reklama

"Chtěl bych nadále pokračovat v tom, co jsem začal. To znamená vyjadřovat se veřejně k věcem, které jsou kolem nás," řekl Hynek v rozhovoru pro ČTK. Jako první se podle něj nabízí podzimní komunální a senátní volby. "Chtěl bych kandidovat do Senátu, nejsem ještě úplně rozhodnut kde. Chtěl bych, aby to byl region, ke kterému mám nějaký vztah," dodal. Takových míst, kde žil či pracoval, je podle něj více.

Hynek poznamenal, že aby byl úspěšným kandidátem, potřebuje sehnat politickou podporu. "Chtěl bych být kandidátem nezávislým, ale s podporou některých politických stran, a to je v jednání," řekl. Počítat může s podporou Realistů, kteří ho vyslali i do prezidentské volby. Podotkl, že své názory považuje za silně nadstranické.

Hynek řekl, že bezpečnostní situace ve světě se nelepší. Obává se třeba masové migrace a nesouhlasí s názorem, že se uprchlíky zbytečně "straší", když jich je v ČR málo. "Když to třeba dneska vidím v Berlíně, jaké mají obrovské problémy s nepřizpůsobivými migranty, kteří jim mění jejich prostředí, jejich svět, tak si říkám, buďme na to připraveni," řekl.

Jako další téma vidí kladení důrazu na zdravý rozum. "Mám pocit, že zdravý rozum je utlačován do pozadí. Chodí sem socialisticko-sociální experimenty, které mohou napáchat neskutečnou paseku, včetně inkluze ve školství," podotkl. Bohatá společnost má podle něj "obrovskou nevýhodu", protože díky svému bohatství zapomíná na důležité věci a řeší záležitosti podružné. "Proto bych chtěl být v politice a chtěl bych, aby tam bylo hodně takových lidí, kteří mají podobné názory jako já, aby se podařilo tu devastaci používání zdravého rozumu zabránit," zdůraznil.

Hynek se nevzdává myšlenky opět kandidovat na Hrad. Uplynulé kandidatury nelituje, minimálně podle svých slov získal obrovskou zkušenost. Na některých protikandidátech mu vadilo, že se chovali "jako korouhvička". Když jim podle něj marketingový průzkum ukázal, že lidé chtějí slyšet něco jiného, změnili svůj názor.

Prezidentské volby byly podle něj atypické, protože Miloš Zeman obhajoval svůj prezidentský mandát. Za "skutečné" volby proto označil až ty následující. Nyní se podle něj hlasovalo, zda má Zeman v úřadu zůstat či nikoliv.