Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vlak u Jihlavy táhl několik kilometrů dva vykolejené vagóny

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Jihlava - Ve čtvrtek ráno vykolejily dva vagóny nákladního vlaku poblíž Jihlavy. Provoz v úseku Jihlava a Havlíčkův Brod musel být přerušen, výluka bude platná celý dnešní den. V daném úseku zajišťují dopravu autobusy.

Jen několik stovek metrů od hlavního nádraží v Jihlavě vykolejily dva nákladní vagóny plné cementu. Jeden z vagónu vykolejil úplně a převrátil se, druhý vykolejil jen částečně. Strojvedoucí si problémů všiml až po několika kilometrech.

Vagóny díky dlouhé jízdě mimo koleje poškodily trať v délce přibližně dvou kilometrů, škody tak půjdou do miliónů. Než se podaří vrátit vlak na koleje, bude provoz v daném úseku zajišťovat náhradní autobusová doprava.

Podle prvních průzkumů za vykolejením stojí technická závada na jednom z vagónů. V současné chvíli se čeká na příjezd speciálního vyprošťovacího vlaku z Brna.

Dostat vagóny plné cementu vážící 80 tun zabere pravděpodobně celý den. Výluka je platná do půlnoci. Aktuální informace o výluce a náhradní dopravě najdete na stránkách Českých drah.

Témata:  nehody vlaků železnice České Dráhy

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy