Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zmatený muž u Veselí byl identifikován, poznala ho přítelkyně

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Veselí nad Lužnicí - Jihočeští kriminalisté už vědí, kdo je muž, kterého našli v pískovně u Veselí nad Lužnicí. Na základě zveřejněných fotografií ho poznali svědci a policisté už vyrozuměli jeho příbuzné.

Policistům se po odvysílání fotografií muže na jejich bezplatnou linku začali ozývat lidé, kteří ho na snímcích poznali. Jde o Jakuba z Prahy, který provozuje hotel ve středních čechách.

Ještě včera večer žádali táborští policisté prostřednictvím médií o pomoc. Hledali rodinu a přátele muže, kterého našli v noci na středu u veselských pískoven. Muž byl promrzlý a dezorientovaný, navíc nedokázal policistům sdělit své jméno ani okolnosti, za jakých se na místo dostal.

"Krátce po druhé hodině nad ránem dnešního dne byl nalezen policejní hlídkou v prostoru pískoven. Policistům nebyl schopen sdělit svou totožnost, rovněž tak nic dalšího ke své osobě, ani jak, kdy a za jakých okolností se na místo dostal," uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Ani následným šetřením se nepodařilo policistům totožnost muže prokazatelně potvrdit. Nakonec skončil v péči lékařů táborské nemocnice. Policisté po vyhodnocení všech telefonátů nakonec kontaktovali jeho příbuzné. Ještě včera večer si pro muže přijela přítelkyně.

Témata:  pohřešované osoby život Policie ČR

Aktuálně se děje

7. května 2024 9:42

Tripartita bez odborů, které chystají protest. Fiala a Jurečka nechápou

Odboráři předčasně opustili pondělní jednání tripartity, informovala ČT s odkazem na předsedu ČMKOS Josefa Středulu. Zástupci vlády, zaměstnavatelů a odborů řešili například aktuální situaci v zemědělství, ukotvení duálního systému vzdělávání do školského systému či vytvoření seznamu zemí, jejichž občané nebudou potřebovat k práci v Česku zvláštní povolení.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy