Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemřel sociálnědemokratický senátor Jan Hajda, bylo mu 68 let

Senát Parlamentu ČR
Senát Parlamentu ČR
Foto: Senat.cz **www.senat.cz**

Břeclav - Zemřel senátor za obvod číslo 56 Břeclav Jan Hajda (ČSSD), bylo mu 68 let. Letos mu končilo šestileté volební období v horní parlamentní komoře. Jejím členem byl od roku 2006. Doplňovací volby se v břeclavském obvodu konat nebudou.

Podle volebního zákona se totiž doplňovací volby nekonají v posledním roce před uplynutím volebního období senátora. Uskuteční se tedy až řádné volby na podzim.

Hajda zemřel dnes okolo 4:30. Podle předsedy břeclavské organizace strany Jaroslava Války bojoval s nemocí. "Odchod dobrého člověka mě vždy naplní smutkem. Rád bych vyjádřil upřímnou soustrast jeho rodině a blízkým," uvedl předseda Senátu Milan Štěch.

Se smutkem přijal zprávu o Hajdově úmrtí i bývalý jihomoravský hejtman Michal Hašek, podle kterého byl Hajda moravský zemědělec a vinař tělem i duší. "Vždy jsem si cenil jeho odborné erudice podložené praktickými celoživotními zkušenostmi v zemědělském podniku. Upřímnou soustrast pozůstalým a Honzo, čest tvojí památce," uvedl Hašek.

Témata:  úmrtí Senát Parlamentu České republiky Břeclav Michal Hašek

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy