Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kalousek kritizoval zvolení Ondráčka, pořádně naštval občany

Miroslav Kalousek
Miroslav Kalousek
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek se na twitteru vrátil k hlasování o šéfovi komise pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Poukázal na to, že ve Sněmovně vznikla jasná hlasovací koalice. Ostře se navezl i do předsedy hnutí ANO Andreje Babiše.

„Koalice ANO, KSČM a SPD funguje a všechny tři strany si navzájem vyhoví vždy, když bude potřeba. Stále si někdo myslí, že by tomu měla demokratická strana poskytnout fíkový list demokratické vlády?“ tázal se na twitteru Kalousek po zvolení Ondráčka šéfem sněmovní komise pro kontrolu GIBS.

Jeho slova ale vyvolala vášnivé reakce. Řada lidí poukazovala na vysokou neúčast při hlasování. „Když to sakra víte, tak jak to, že jste nebyli všichni přítomni u tak důležitého hlasování? Si z nás děláte srandu? Nebo zkoušíte opět naši trpělivost? Co víc můžeme ještě udělat? Nevolit vás, protože stejně nejste schopni se dát dohromady s ostatními demokraty tzv. Demobloku?“ pustila se do Kalouska jedna z uživatelek twitteru.

Kalousek na její slova musel zareagovat. „Čím méně by bylo omluvených na naší straně, tím méně by jich bylo i na té druhé. To jsou jednoduché parlamentní počty v mantinelech jasného poměru 115 : 85,“ uvedl s odkazem na počet hlasů, které mají dohromady hnutí ANO, KSČM a SPD. Ani to ale nespokojenou ženu neuklidnilo. „To je jedno, měli jste tam být všichni, takto to vypadá, že vám na tom až tak moc nezáleží,“ postěžovala si.

„Počty nepočty, viděl bych to stejně. Když tomu hlasování dáváte takovou důležitost, tak je potřeba tomu odpovídající účast," přisadil si další diskutující. „ANO-rudo-hnědá koalice funguje, protože jí k tomu dalo zelenou 45 nepřítomných poslanců!!!" napsal další diskutující. 

Pane Kalousku, když zde takto alibisticky pláčete, ptám se vás, kde byli v době hlasovaní 3 poslanci z vašich celkových 7? Šlo o velmi důležité hlasování a 43% absence Topky k výsledku přispěla. Zklamali jste, volit už vás nebudu. TOPka je naprosto k ničemu.

— Zdenek Netik (@ZdenekNetik) 2. března 2018

„Pane Kalousku, když zde takto alibisticky pláčete, ptám se vás, kde byli v době hlasovaní 3 poslanci z vašich celkových 7? Šlo o velmi důležité hlasování a 43% absence Topky k výsledku přispěla. Zklamali jste, volit už vás nebudu. TOPka je naprosto k ničemu," vzkázal mu další. 

Kromě hlasování o šéfovi GIBS se Kalousek vyjádřil i ke zprávě o tom, že bývalý československý rozvědčík v Londýně Ján Sarkocy chce podat trestní oznámení na Babišova advokáta. Prý se Sarkocyho snažil přesvědčit, aby před slovenským soudem o Babišově spolupráci s StB svědčil ve prospěch šéfa hnutí ANO „Byla by to sranda sledovat, jak se dva StBáci hádají, kdo z nich je větší lhář. Problém je, že jeden z nich je premiér Vlády ČR. A jeho udavačský smrad tak zamoří celou zemi...“ poznamenal šéf poslaneckého klubu TOP 09.

Témata:  Miroslav Kalousek Zdeněk Ondráček Hnutí ANO

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy