Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Doprava v Česku kolabuje. Problémy hlásí D1, D7 i D11

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Ostrava - Na dálnici D1 mezi exity na Butovice a Hladké Životice na Novojičínsku se ráno stala hromadná dopravní nehoda sedmi aut. Podle dostupných informací jde o kolizi dvou kamionů a dalších pěti osobních vozidel. Nehody ale ucpávají i další dálnice.

Při nehodě byli čtyři lidé zraněni, na místě musel zasahovat vrtulník, který jednoho ze zraněných přepravil do Fakultní nemocnice v Ostravě. Další tři tam převezly sanitky. Hromadná kolize se stala na 331. kilometru směrem na Prahu.

Ještě před touto velkou nehodou jsou ale na dálnici od 319. kilometru zřejmě další menší nehody. ČTK o tom informovalo Národní dopravní informační centrum a policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

V místě hromadné havárie hořel také kamion, který ležel přes dva pruhy. Směr na Ostravu už je ale jedním pruhem průjezdný. Na místě zasahují záchranné složky, policie odklání dopravu. V okolí nehody se utvořily kolony. Jak dlouho bude dálnice uzavřená, zatím není jasné.

Dálnici D7 u Makotřas na Kladensku dnes ráno uzavřela nehoda dvou osobních auta a autobusu. Dva cestující z osobních aut se zranili, dálnice byla ve směru na Chomutov uzavřena, řekla ČTK mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková.

Nehoda se stala na šestém kilometru ve směru na Chomutov. "Byla to nehoda dvou osobních aut a autobusu. Jednu osobu jsme vyprošťovali, druhá je také zraněná," uvedla mluvčí.

V autobusu jelo podle dostupných informací devět lidí a všichni vyvázli bez zranění.

Dálnici D11 na 11. km ve směru na Prahu dnes ráno zablokovala hromadná nehoda šesti aut. Nikdo nebyl zraněn, před místem nehody se vytvořila dlouhá kolona, řekla ČTK mluvčí krajských hasičů Vladimíra Kereková.

"Je to bez zranění a v současné chvíli měří kolona deset kilometrů," uvedla mluvčí. Po 08:00 již byla všechna havarovaná vozidla v odstavném pruhu a provoz na dálnici byl po kratší uzavírce obnoven.

Témata:  dálnice dálnice D7 nehody aut

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy