reklama

Ve druhé půlce dubna ale přijde ochlazení. Vyplývá to z měsíční předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Období od 9. dubna do 6. května bude jako celek teplotně průměrné či spíše slabě nadprůměrné. Oteplovat se bude až do půlky dubna, kdy by se teploty měly vrátit k normálu. "Začátkem května budou teploty o něco nižší než obvykle," předpokládají meteorologové.

Z hlediska srážek budou následující čtyři neděle zpočátku převážně suché, později ale bude deště přibývat. "Začátkem května očekáváme již průměrné množství srážek," uvádí ČHMÚ.

Předpověď na neděli (00-24):
Zpočátku oblačno až zataženo, na Moravě, v severovýchodních a východních Čechách přeháňky nebo občasný déšť, ojediněle bouřky. Během odpoledne od jihu ustávání srážek. Na západě a jihozápadě Čech a během dne i na ostatním území polojasno až skoro jasno. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C, v jihozápadní polovině Čech až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C, v místech s deštěm kolem 14 °C, v 1000 m na horách kolem 10 °C, na Šumavě až 16 °C. V noci mírný, přes den čerstvý jihovýchodní až jižní vítr 5 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na horách kolem 20 m/s bude večer slábnout. V západní polovině Čech slabý vítr do 4 m/s.

Předpověď na pondělí (00-24):
Jasno až polojasno, v noci a ráno ojediněle zataženo nízkou oblačností, v Čechách i mlhy. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, na Moravě a ve Slezsku 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C, ojediněle až 24 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s. Ve východní polovině území mírný jihovýchodní až jižní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na úterý (00-24):
Skoro jasno až polojasno, během dne od jihozápadu převážně oblačno, místy přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na středu (00-24):
Většinou oblačno, místy přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C. Mírný jihovýchodní až východní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na čtvrtek (00-24):
Polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky nebo i bouřky. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C. Mírný východní až jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:
Zpočátku většinou oblačno, místy přeháňky nebo bouřky. Postupně oblačno až polojasno a srážky jen ojediněle. Nejnižší noční teploty 12 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 22 °C.