Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hradecký soud nařídí líčení v kauze Nečesaného v řádu týdnů, bude už páté

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Hradec Králové - Další proces v kauze Lukáše Nečesaného obžalovaného z pokusu vraždy kadeřnice v Hořicích začne v řádu týdnů. Krajský soud v Hradci Králové bude případ řešit už popáté. Odvolací vrchní soud letos v březnu předchozí zprošťující verdikt zrušil, podle něj hradecký soud příliš vycházel ze stanoviska Nejvyššího soudu.

"Krajský soud dnes obdržel potvrzení o doručení rozhodnutí všem účastníkům řízení. Vyřizující senát se nejprve podrobně seznámí se zrušujícím rozhodnutím a následně zřejmě v řádu týdnů nařídí ve věci hlavní líčení," řekl mluvčí soudu Jan Kulhánek.

Kauzou se podle něho bude znovu zabývat senát soudce krajského soudu Miroslava Mjartana, který případ řešil loni mezi loňským 6. zářím a 20. listopadem. Nečesaného pro nedostatek důkazů zprostil obžaloby. Proti rozsudku se odvolala státní zástupkyně.

"Vrchní soud v Praze věc vrátil soudu prvního stupně k novému projednání a rozhodnutí, když shledal, že odvolání státního zástupce je důvodné. Vrchní soud v Praze vyslovil výhrady ke způsobu hodnocení provedených důkazů soudem prvního stupně," uvedl Kulhánek.

Podle spisu mladík ženu napadl 21. února 2013 před koncem pracovní doby, opakovaně ji udeřil do hlavy a ukradl jí doklady a přes 10.000 Kč. Nečesaný obvinění opakovaně odmítl.

Témata:  Lukáš Nečesaný soudy Hradec Králové

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy