Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při důlním otřesu na Karvinsku byli zraněni tři horníci

OKD
OKD
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Karviná - Při otřesu na Karvinsku v oblasti Dolu ČSM sever byli dnes dopoledne lehce zraněni tři horníci v porubu, tedy místě, kde se dobývá uhlí. Příčiny mimořádné závažné události bude zjišťovat komise, ve které budou zástupci báňského úřadu, společnosti OKD a odborů.

Na místo byla povolána Hlavní báňská záchranná služba. "Podle předběžných informací zasahujících lékařů došlo k lehkému poranění tří zaměstnanců v porubu, kteří byli ihned po ošetření převezeni do zdravotnických zařízení k důkladné lékařské prohlídce jejich zdravotního stavu," uvedl mluvčí OKD Ivo Čelechovský.

Asi 550 metrů pod zemí byl zaznamenán geomechanický jev o intenzitě 2,2krát deset na šestou joulů, který měl za následek i povrchový záchvěv.

"Tomuto otřesu ještě předcházel v 09:25 otřesový jev o intenzitě 3,3krát deset na pátou joulů," dodal mluvčí.

Témata:  OKD horníci Karviná

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy