Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na mladoboleslavském letišti se zabil parašutista

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Reprofoto YouTube

Praha - Mladá Boleslav 12. května (ČTK) - Poblíž letiště v Mladé Boleslavi se dnes zřítil parašutista. Přes snahu záchranářů na místě zemřel, řekla ČTK jejich mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová. Podle mluvčího středočeské policie Zdeňka Chalupy se nehoda stala při hromadném seskoku. Okolnosti nehody vyšetřují mladoboleslavští kriminalisté.

"Na vyšetřování příčin nehody budeme spolupracovat s Ústavem pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod," řekl ČTK

Nehod parašutistů se stává několik ročně. Loni v říjnu se vážně zranil muž při seskoku v Tlusticích na Berounsku, roztrhl se mu hlavní padák. V listopadu se srazili dva parašutisté v Rakousku, třiačtyřicetiletý Čech se při kolizi vážně zranil.

V září se při vojenské přehlídce na pražské Letné zranil parašutista, který dopadl mezi diváky. V srpnu zemřel při seskoku na letišti v Klatovech třiapadesátiletý muž. Po kolizi s jiným parašutistou ve vzduchu podle vyšetřovatelů pozdě použil záložní padák.

Letecké nehody si v Česku vyžádaly v prvním pololetí loňského roku, ze kterého pocházejí poslední data, tři lidské životy. V roce 2016 ve stejném období připravily nehody o život sedm lidí. Vyplývá to z pravidelně zveřejňovaných dat Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod (ÚZPLN).

Témata:  parašutismus Mladá Boleslav neštěstí úmrtí

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:56

Speed Marathon: Policie za pátek eviduje tisíce přestupků

Během pátečního celostátního bezpečnostního opatření dopravní policie zaznamenala celkem 2166 dopravních přestupků. Nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, což tvořilo téměř tři čtvrtiny všech dokumentovaných přestupků. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy