Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kramný je psychicky na dně. Mám o něj strach, říká Rejžková

Petr Kramný u soudu (15. 9. 2015)
Petr Kramný u soudu (15. 9. 2015)
Foto: Michal Král, EuroZprávy.cz

Olomouc - Petru Kramnému ve středu odvolací soud potvrdil trest, který mu v lednu uložili v Ostravě. Za vraždu manželky a dcery si má odsedět 28 let ve vězení. A celou situaci nese podle své advokátky velmi špatně.

Petr Kramný k odvolacímu soudu upínal velké naděje, doufal, že ho z vazby propustí nebo mu alespoň zmírní přísný trest. "Já věřím, že mě pustí. Nic jsem neudělal. Není jediný důkaz. To přece odvolací soud musí vidět. Všechno je to jenom konstrukce," popsal Kramný letos v lednu. To se ale nestalo, Vrchní soud v Olomouci mu trest potvrdil.

Kramný během obou soudních dnů působil, že psychická pohoda, kterou dříve oplýval, je dávno pryč. Seděl se skloněnou hlavou a naprosto bez emocí poslouchal soudce. Když byl na něco tázán, odpovídal velice tichým hlasem. Bylo na něm vidět, že na tom psychicky není moc dobře.

Už v úterý působil hodně špatně, ve středu na tom byl ještě hůř. To potvrdila i Kramného obhájkyně Jana Rejžková. "Mám o něj velký strach," svěřila se Rejžková. Kramný má podle nařízení soudu strávit příštích 28 let za mřížemi ve věznici se zvýšenou ostrahou.

Ještě před pěti měsíci přitom působil Kramný poměrně vyrovnaně a popsal, jak svůj pobyt ve vazbě zvládá: "Jsou tu chlapi, co vazbu nezvládnou a sesypou se. Já jsem začal cvičit. Nic jiného se tu dělat nedá. Cvičit, dívat se na televizi a odepisovat na dopisy. Ještě chodit k psycholožce, což mi hodně pomáhá. Cvičím každý den."

Petr Kramný se teď ještě může dovolat k Nejvyššímu soudu. Jana Rejžková po středečním jednání Vrchního soudu v Olomouci uvedla, že se jedná o jeden z největších justičních omylů v dějinách země a že se rozhodně nevzdají.

Témata:  Petr Kramný

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy