Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pražskou kandidátku ANO povede do voleb Stuchlík

4. celostátní sněm hnutí ANO
4. celostátní sněm hnutí ANO
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Pražskou kandidátku ANO povede do podzimních komunálních voleb spolumajitel firmy Fincentrum Petr Stuchlík.

Poslanec Patrik Nacher, který vzešel jako vítěz z vnitrostranického referenda, bude na kandidátce druhý v pořadí. O složení pražské kandidátky ANO rozhodlo vedení hnutí korespondenčně. Složení pražské kandidátky dnes zveřejnil Vladimír Vořechovský z tiskového odboru hnutí ANO. Komunální volby se uskuteční 5. a 6. října.

Třetí místo na kandidátce hnutí ANO bude mít manažer a bývalý ministr financí Ivan Pilný. Čtyřkou bude místostarostka městské části Praha 13 Marcela Plesníková a na páté pozici figuruje ekonomka Marta Gellová.

"Vedení hnutí vyjádřilo přání jít do nadcházejících voleb v Praze s novým týmem lidí. A celostátní výbor se s tím svým hlasováním ztotožnil," sdělil k výsledkům hlasování pražský krajský předseda hnutí ANO Jan Říčař. Současní radní jsou tak ve druhé desítce kandidátky, někteří vypadli úplně. Na kandidátce nefiguruje například současný pražský radní pro majetek Karel Grabein Procházka.

Témata:  Hnutí ANO Volby komunální Petr Stuchlík

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy