Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kramný se nevzdává: Podal návrh na obnovu řízení, podporuje ho spolek Šalamoun

Petr Kramný u soudu (15. 9. 2015)
Petr Kramný u soudu (15. 9. 2015)
Foto: Michal Král, EuroZprávy.cz

Ostrava - Petr Kramný podal návrh na obnovu řízení. Informoval o tom Václav Peričevič ze spolku Šalamoun. Kramný si odpykává 28 let za vraždu manželky a dcery na dovolené v Egyptě.

"Šalamoun za 25 let své činnosti neviděl tak argumentačně silně podložený návrh na obnovu řízení," uvedl Peričevič. Podle něj Kramný návrh podal dnes, tedy pět let od smrti Moniky a Klárky Kramných v egyptské Hurgádě na pokoji v hotelu Titanic Palace.

"Případ Petra Kramného je těžko uvěřitelným selháním celého justičního systému, který v naprosto plné nahotě ukazuje fatální selhání," uvedl dále Peričevič. Podle něj pochybila jak soudkyně Krajského soudu Ostrava, tak soudní znalci. 

Kramný byl odsouzen za to, že v roce 2013 na dovolené v egyptském hotelu zavraždil svou manželku a dceru. Vinu popírá. Byl odsouzen na základě nepřímých důkazů, které ale podle soudu tvoří ucelený řetězec.

Těla po převozu do České republiky pitvali znalci z Ústavu soudního lékařství v Ostravě, kteří došli k závěru, že oběti zemřely po zásahu elektrickým proudem. Podle znaleckého posudku, který si nechala vypracovat obhajoba, byla nejpravděpodobnější příčinou smrti otrava. Soud si proto objednal revizní posudek, který se přiklonil k zásahu elektrickým proudem. Policie poté obvinila znalce Radka Matlacha a Igora Farkaše, jejichž expertizou se zaštiťovala obhajoba, z křivé výpovědi a nepravdivého znaleckého posudku.

Témata:  Petr Kramný spolek Šalamoun

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy