Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

U Písku se srazily vlak a traktor, 11 zraněných

Vlaky
Vlaky
Foto: Marie Cvrčková, EuroZprávy.cz

Písek - Na železničním přejezdu u Písku se dnes srazil vlak s traktorem. Zraněno bylo devět cestujících, strojvůdce a traktorista. Šest lidí skončilo v nemocnici, ostatní byli ošetřeni na místě. Železniční doprava z Písku směrem na Prahu stojí.

Nikdo ze zraněných nebyl podle záchranářů ohrožen na životě. Šlo většinou o pohmožděniny a tržné rány na hlavě, těle a končetinách. 

Podle prvních informací nehodu způsobil traktorista, který vjel na přejezd. "Nehoda se udála na železničním přejezdu P 483 zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací bez závor. V důsledku střetnutí vlak vykolejil," řekl mluvčí drážní inspekce Martin Drápal.

Podle odhadů Českých drah bude železniční trať v místě nehody uzavřena do čtvrtečního rána. Cestující musí pro spojení mezi Putimí a Pískem použít náhradní autobusovou dopravu.

Témata:  nehody vlaků Jihočeský kraj

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy