Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Skandál na Nově? Věra Bílá zuří, maskéry by měli spráskat klackem. A Kohák to schytal za Romy+ VIDEO

Zpěvačka Věra Bílá
Zpěvačka Věra Bílá
Foto: Reprofoto ČT

Praha – Nejznámější romská zpěvačka Věra Bílá pěkně zuří kvůli televizi Nova. V sobotu večer ji v pořadu Tvoje tvář má známý hlas imitovala herečka Ivana Chýlková. Zatímco její zpěv Bílá ocenila, práci maskérů naopak tvrdě zkritizovala. A to nebylo zdaleka všechno.

Bílá tvrdí, že maskéři Chýlkovou až moc vycpali a že ona tak tlustá nikdy nebyla. „Ti maskéři, nebo jak se jim říká, by potřebovali spráskat klackem," cituje zpěvačku server Blesk.cz.

Vystoupení ji prý velmi urazilo a tak bude od Novy žádat finanční kompenzaci. Samotné vystoupení Chýlkové však hodnotí pozitivně. „Jinak byla paní Chýlková skvělá. Tu moji písničku zazpívala skvěle a bezvadně zvládla i romštinu," pochválila Bílá výkon, při kterém Chýlková zpívala známou skladbu Paš o Paňori.

Zdroj: YouTube

„Ona za to nemůže, jak ji namaskovali, rozum měl mít někdo jiný," uvedla romská zpěvačka s tím, že se pořadem cítí zostuzena. „Měli by mi za to zaplatit. Tohle si nezasloužím," dodala.

Zmizel mi telefon i poklice, "vtipkoval" porotce Kohák

Není to však jediná kontroverze, která tato vystoupení doprovázela. O poprask se postaral i jeden z porotců – herec Jakub Kohák. Ten z Bílé udělal doslova zlodějku. „Vystoupení sice bylo krásné, ale během něj mi zmizel telefon. Ale to nevadí, já si koupím jinej," komentoval vystoupení Chýlkové Kohák.

Později na svoje slova navázal při závěrečném bodování: „Dva body. Nejen, že mi zmizel telefon, ale kluci z techniky mi říkali, že i poklice z auta, takže Věro Bílá, vraťte mi to potom, jako."

Na sociálních sítích se později rozpoutala ostrá debata, mnozí poukazovali na to, že podporuje stereotypizaci Romů, další se domnívají, že pokud by si utahoval ze závislosti Bílé na automatech, bylo by to konstatování faktů, takto prý ale šlo jen o rasismus. Za rasistická označila jeho slova i sama Věra Bílá.

Kohák problém nevidí, Nova se omluvila

Sám Kohák své vystoupení nejprve komentovat nechtěl, serveru Aktuálně.cz pak ale poslal reakci alespoň v SMS zprávě. „Dík za přízeň, chápu, že musíte vykazovat nějakou činnost a psát a psát, ale nehledal bych problém tam, kde není," vzkázal porotce soutěže.

„Jakub Kohák je mistr v glosování a je proslulý svým ostrým a přímočarým humorem. Jeho komentář vystoupení Ivany Chýlkové ale rozhodně neměl za cíl nikoho urazit ani zesměšnit. Pokud se tak stalo, velmi se omlouváme," uvedla v reakci na sížnosti mluvčí TV Nova Anna Suchá.

Server Romea.cz pak okomentoval Kohákovy „vtípky" slovy. „pobavil sám sebe nejotřepanějším stereotypem o Romech". „Není divu, že se evidentně ošívali i někteří ze zúčastněných: že se s 'tímto druhem humoru neztotožňuje' uvedl pro Romea.cz například zpěvák Matěj Ruppert, který v pořadu vystupoval jako porotce," píše server.

Témata:  Věra Bílá romové Jakub Kohák Ivana Chýlková

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy