reklama

Kalousek okomentoval zprávu o tom, že český průměrný plat sice patří k nejvyšším v regionu, ale že proti Německu je poloviční. Naznačil, že se Češi mohli mít lépe, kdyby po válce Němce z pohraničí nevyhnali.

„Kdybychom 2,5 milionu těchto chytrých a pracovitých lidí v roce 1945 nevyhnali a následně si pak nezvolili komunisty, mohli jsme mít také takový blahobyt. Teď, když máme co jsme chtěli, do rachoty zvesela...“ posteskl si na twitteru šéf poslanců TOP 09.

Jeho slova zaujala i europoslance ODS Jana Zahradila. „Aby to nezapadlo:Prý jsme se mohli mít jak v Německu, “kdybychom 2,5 milionu těchto chytrých a pracovitých lidí v roce 1945 nevyhnali”, pravil na twitteru M. Kalousek,“ tlumočil jeho slova.

Dal také jasně najevo, že v tomhle směru s ním rozhodně nesouhlasí. „Takže naši poválečnou prosperitu by údajně zajistili ti, kdož se jen o pár let dřív houfně přihlásili k Hitlerově národně socialistické politice. To už není zkrat z letních veder, ale vědomé falšování dějin. V roce 80. výročí Mnichova. Co na to předseda TOP 09?“ zajímá Zahradila.

„Bohužel se zdá, že v letošním osmičkovém roce (1918, 38, 48, 68) se mičurinci české historie opravdu vyřádí," poznamenal také Zahradil.