reklama

Paroubková  v rozhovoru pro TV Seznam uvedla, že to určitě nebyly legální příjmy. "Nebudu říkat, odkud ty finanční zdroje jsou, ani na co se spotřebovávaly, ale o části jsem věděla, odkud je. Sepsala jsem u notáře prohlášení, protože jsem měla obavy o svůj život," řekla Paroubková. "Není v tom sám. Jsou tam mnohem větší hráči. Některé znám osobně," dodala.

Paroubek pro ČTK uvedl, že se jeho manželka takto snaží ovlivnit říjnové volby. Expremiér kandiduje jako nezávislý v Ostravě do Senátu. Jeho manželka prý musí svá tvrzení doložit důkazy.

"V kterých bankách ty peníze jsou, na kterých účtech," podotkl. "Je šest týdnů před volbami a moje žena ví, že kandiduji, a samozřejmě že se snaží do toho hodit vidle, to je celé," uvedl. Dodal, že celou věc nebere vážně.

Paroubková tvrdí, že neví, za co její manžel peníze získával. Uvedla, že svá slova může podepřít důkazy, které zčásti čerpá z deníku, který Paroubek zapomněl v jejich domě v Řecku. Nabídku ke spolupráci, kterou dostala od jedné policejní složky, Paroubková prý odmítla kvůli obavám o svůj život a také kvůli tomu, že by to Paroubka mohlo přivést do vězení.