Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve veřejné sféře porostou platy, ČSSD a ANO se dohodly

Vláda ČR
Vláda ČR
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - ANO a ČSSD se dohodly na růstu platů ve veřejné sféře. Ministerstvo financí přidá na platy oproti původnímu návrhu dost podstatně, přesnou výši růstu ale nechtěl vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) uvést. Ministři za ANO předtím řekli, že trvají na zohlednění zásluhovosti při navyšování platů.

ČSSD v jednáních stála na straně odborů, podle kterých by platy ve veřejné sféře měly růst plošně. Výsledné přidávání by se podle sociálních demokratů mělo co nejvíc přiblížit deseti procentům.

"Rámcová dohoda existuje. Z pohledu ČSSD je to dobrá dohoda. Je to dobrá zpráva pro všechny zaměstnance ve veřejné sféře. Dojde k navýšení prostředků na platy oproti původnímu návrhu ministerstva financí, a to dost podstatným způsobem, " uvedl dnes Hamáček. Detaily oznámí ministři po jednání vlády, dodal.

Sumy určené na platy ve veřejné sféře zahrne návrh rozpočtu, který chce ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) poslat do připomínkového řízení do konce tohoto týdne. Schvalovat by ho pak menšinové vláda měla 19. září.

Témata:  platy vláda Jan Hamáček

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy