Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čáslava má problémy: Policie hokejistu zastavila při kontrole, měl pozitivní test na kokain

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Pardubice - Pardubický hokejista Petr Čáslava, mistr světa z roku 2010, měl při dopravní kontrole pozitivní výsledek testu na kokain. Uvedl to server SeznamZprávy.

Případem osmatřicetiletého obránce se má zabývat správní orgán pardubického magistrátu.

Policejní mluvčí Andrea Muzikantová potvrdila, že policisté v Pardubicích kontrolovali kromě jiných osob také osmatřicetiletého řidiče. Ten se na místě podrobil testu ke zjištění přítomnosti omamných a psychotropních látek s pozitivním výsledkem na kokain. "Následně byl tento řidič vyzván k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve, tomu se podrobil," dodala.

Sám Čáslava ani Dynamo Pardubice záležitost nekomentovali. Generální manažer Dynama Dušan Salfický uvedl, že klub nemá žádnou takovou informaci od policie nebo jiného orgánu k dispozici, a proto se nemá k čemu vyjadřovat.

Čáslava se podle webu SeznamZprávy hodlá hájit tím, že výsledek krevní zkoušky v nemocnici byl negativní.

Kokain je na listině zakázaných stimulantů a za jeho nález hrozí až čtyřletý zákaz činnosti. Podle Jana Chlumského z Antidopingového výboru ČR však patří mezi zakázané látky jen při soutěži. 

Témata:  Petr Čáslava drogy

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy