Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výbuch v Českém Těšíně: Zřítila se část domu, senior je v kritickém stavu

Záchranná služba
Záchranná služba
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Český Těšín - Českým Těšínem dnes otřásl výbuch, při kterém se část rodinného domu. Ze sutin záchranáři vyprostili muže, kterého převezli k do nemocnice. Jeho stav je velmi vážný.

Neštěstí se stalo okolo 15:30. Zřítila se polovina dvojdomku. Mluvčí zdravotnické záchranné služby Lukáš Humpl řekl, že muž (60) utrpěl hluboké popáleniny na hlavě, rukou a nohou, celkem asi na 40 procentech těla.

Záchranáři ho po ošetření uvedli do umělého spánku a vrtulníkem transportovali do Fakultní nemocnice v Ostravě. Na místě ošetřili ještě mladou ženu, která nebyla zraněna, ale podle Humpla jevila známky akutní stresové reakce.

Mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela řekl, že hasiči nyní odstraňují sutiny a rozebírají zborcenou střechu, aby zjistili, zda pod troskami ještě někdo není. Na místě je podle policie statik, který zjišťuje, jak je stojící část domu stabilní.

Témata:  exploze Zdravotnická záchranná služba

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy