Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hasiči zasahovali ve Zlínském kraji, bouřky vytopily sklepy

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Zlín - Hasiče ve Zlínském kraji v noci na dnešek zaměstnala likvidace následků silného deště. Vyjížděli ke dvěma desítkám událostí. Profesionální i dobrovolní hasiči čerpali vodu, čistili kanalizaci i silniční komunikace, sdělil ČTK mluvčí hasičů Roman Žemlička. V Moravskoslezském kraji hasiči zasahovali třináctkrát, nejednalo se ale o žádné větší problémy.

"Škody způsobené deštěm jsou v této chvíli pouze materiální. Zranění osob nebylo hlášeno," uvedl Žemlička.

Voda zaplavila několik sklepů, dostala se do objektů také kvůli rekonstrukci střechy. Ve zlínském hospici to bylo kvůli ucpanému potrubí. Hasiči museli také řešit nánosy bahna na silnici či vodu v podjezdu pod železnicí.

Po půlnoci vyjeli hasiči k šesti událostem, například v Březnici u Zlína se voda dostala do mateřské školy, v Bílovicích na Uherskohradišťsku byly nánosy bahna na silnici, v Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku se ucpávalo koryto řeky pod mostem.

Mluvčí hasičů Moravskoslezského kraje Jakub Kozák řekl ČTK, že také v tomto kraji se zásahy hasičů týkaly většinou čerpání vody ze sklepů a odstraňování nánosů bahna z cest. "Zasahovali tam většinou dobrovolní hasiči. Bylo toho víc než normálně, ale nebylo to nic divokého," podotkl Kozák.

Dnes ráno již v krajích neprší, podle předpovědi meteorologů by dnes mělo být zataženo až oblačno, místy přechodně i polojasno. Déšť by se měl objevit jen občas, večer se však mohou opět objevit bouřky.

Témata:  bouřky déšť Zlínský kraj

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy