Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pavel Hric je vinen, tvrdí žaloba. Muž obral lidi o 40 milionů korun

Soud, ilustrační fotografie
Soud, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Pavel Hric je vinným v kauze realitní společnosti Lidové domky. Muž připravil 261 klientů o více než 40 milionů korun, tvrdí žaloba.

Společnost v letech 2004 až 2007 lákala zákazníky na koupi rodinného domu s pozemkem za Prahou do tří milionů korun, klienti se však bydlení nikdy nedočkali. Hricovi, který tehdy působil jako jednatel společnosti, hrozí až 10 let vězení.

Hric podle obžaloby plánoval koupi pozemků v obci Sibřina. Pozemky tehdy spadaly pod ornou půdu, muž ale se zastupitelstvem obce jednal o změně územního plánu.

Státní zástupkyně tvrdí, že Hric se zájemci uzavíral smlouvy a současně od nich přebíral finanční zálohy, jejichž celková výše dosáhla 44,7 milionu korun. Část pěněz však podle dnešního verdiktu Hric použil v rozporu s účelem svěření - nakoupil za ně jiné pozemky, využil je i na provoz firmy nebo jako zálohu na nákup bytu.

Zastupitelstvo původně schválilo záměr plán změnit, ale poté, co začala část obyvatel obce protestovat proti plánované zástavbě, se změna neuskutečnila.

Témata:  Pavel Hric kauza Lidových domků soudy

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 13:34

Ramzan Kadyrov má být údajně nevyléčitelně nemocný

Čečenskému vůdci Ramzanu Kadyrovovi, který je známý svými blízkými vztahy s Kremlem, údajně diagnostikovali nevyléčitelnou nemoc - nekrózu slinivky břišní. S odvoláním na ruský exilový deník Novaja gazeta Evropa o tom v noci na úterý informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy