Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie vyhlásila pátrání po 77leté seniorce, 82letém seniorovi a 14leté dívce

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Policie pátrá po sedmasedmdesátileté Viole Šleichové z Děčína. Žena odešla v sobotu do kostela a od té doby o ní rodina nemá žádné zprávy.

Seniorka trpí alzheimerovou chorobou a má vysoký tlak, řekla ČTK severočeská policejní mluvčí Šárka Poláčková.

Pohřešovaná žena odešla v sobotu krátce před 16:00 z domova do kostela v Křížové ulici v Děčíně. "Na sobě má černý delší kabát a červenou čepici ve tvaru kloboučku. Mobilní telefon nemá. Dosavadní pátrání policistů bylo neúspěšné, žádáme proto o pomoc veřejnost," doplnila policejní mluvčí. 

Policisté pátrají nezávisle na sobě po dvaaosmdesátiletém seniorovi a čtrnáctileté dívce z Olomouce. Muže hledají od sobotního rána, dívku od sobotního večera. Policie žádá o pomoc při pátrání také veřejnost, sdělila dnes ČTK policejní mluvčí Marie Šafářová.

Senior Josef Eger podle ní odešel z domu v pátek odpoledne s tím, že jde navštívit své bývalé kolegy v zaměstnání. Domů se však nevrátil. V sobotu ráno příbuzní vše oznámili na policii. "Muž je vysoký 170 centimetrů, silnější postavy. V době odchodu z domu měl na sobě černý kabát, tmavý svetr a tmavé rifle. Obutý byl do černých tenisek. Na hlavě měl tmavě šedou bekovku. Mobilní telefon nemá," uvedla mluvčí.

Hledaná dívka Vladimíra Machovcová odešla v sobotu odpoledne s kamarády do města, ale domů se nevrátila. Matka se proto ještě večer obrátila na policii. Dívka u sebe nemá telefon. "Je vysoká 148 centimetrů, střední postavy. Má tmavé dlouhé vlasy a nosí černobílé brýle. Při odchodu z domu měla na sobě hnědou bundu s kožešinou na kapuci, černé legíny a delší černou mikinu. Na nohou měla botasky cihlové barvy," sdělila Šafářová.

Témata:  pohřešované osoby Policie ČR

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy