Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nechápu Šlachtu, proč se propůjčuje k mediáním útokům, říká Chovanec

Milan Chovanec /ČSSD/
Milan Chovanec /ČSSD/
Foto: Reprofoto ČT

Praha - Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) se zřejmě ještě před úterním jednáním Bezpečnostní rady státu setká s důstojníky Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu ÚOOZ.

Sedmnáct vedoucích odborů a expozitur útvaru v dopise Chovance vyzvalo, aby pozastavil reorganizaci policie, která vyvolala napětí i ve vládní koalici. Ředitel útvaru Robert Šlachta v pátek rezignoval na svou funkci a požádal o odchod do civilu.

Chovanec se v dnešním diskusním pořadu České televize Otázky Václava Moravce pozastavil nad tím, že otevřený dopis si nejdříve přečetl v Lidových novinách, a až druhý den mu policisté dopis poslali. Nechápe prý, proč se Šlachta, kterého považoval za dobrého a obětavého policistu, k takovým "mediálním útokům" propůjčuje.

Přesto má zájem signatáře otevřeného dopisu vyslechnout zkraje příštího týdne, zřejmě ještě před tím, než se sejde Bezpečnostní rada státu, po níž je připraven změny ve struktuře policie podepsat.

Témata:  Milan Chovanec Policie ČR Robert Šlachta

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy