Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Premiér Sobotka si utrhl ostudu před českými fotbalisty

Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády
Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Toulouse - Chtěl motivovat české fotbalisty před úvodním zápasem na mistrovství Evropy se Španělskem, místo toho si ale uřízl pořádnou ostudu. Premiér Bohuslav Sobotka samotným hráčům připomněl, že před padesáti lety tehdejší Čechoslováci dokázali Španěly porazit na Euru 1976. Má to ale dva háčky.

Den před vstupem do dlouho očekávaného evropského šampionátu měli čeští fotbalisté vzácnou návštěvu. V Toulouse, kde tým kouče Vrby nastoupí k úvodnímu duelu s úřadujícími šampiony ze Španělska, se setkali s premiérem Bohuslavem Sobotkou a ministryní školství, mládeže a tělovýchovy Kateřinou Valachovou.

Nároďák nečeká nic jednoduchého, což ví i Sobotka. Proto se chopil slova a rozhodl se, že fotbalisty společně s celým realizačním týmem povzbudí.

"Doufám, že nás Španělé podcení a kvůli tomu dopadnou špatně. Je dobré vzpomenout, že před 50 lety v roce 1976 nás také podcenili a celé mistrovství Evropy jsme vyhráli. Doufám, že to letos zopakujeme. Držme palce," řekl Sobotka, který ale netušil, jak velkých přešlapů se dopustil.

Památný šampionát se konal před čtyřiceti, nikoliv padesáti lety, navíc v Bělehradě tehdy legendární tým v čele s Ivo Viktorem, Antonem Ondrušem, Zdeňkem Nehodou či Antonínem Panenkou na Španěly vůbec nenarazil...

Témata:  fotbal Bohuslav Sobotka Euro 2016

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:50

Rusko oznámilo, že zaútočilo na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy