Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve věku 83 let zemřel herec a dabér Jaroslav Kepka

Jaroslav Kepka
Jaroslav Kepka
Foto: Reprofoto YouTube

Česko přišlo o další výraznou hereckou tvář. Zemřel herec Jaroslav Kepka, bylo mu 83 let. Kepka se proslavil nejen díky pohádkám, ale i jako dabér.

Informaci o smrti Kepky potvrdil Radiožurnálu hercův synovec a ředitel Herecké asociace Ondřej Kepka (49). Podle všeho se umělci stala osudná nemoc, s níž už dlouho bojoval. Bližší informace ale nejsou známy.

Kepka se věnoval nejen herectví, ale také dabingu a rozhlasovým hrám. Byl  dlouholetým členem hereckého souboru Divadla na Vinohradech. Strýc herce a režiséra Ondřeje Kepky, švagr herečky Gabriely Vránové.

Hrál v celé řadě českých filmů, v televizi, mimo jiné, ztvárnil celou řadu pohádkových postav. Jednou z prvních rolí ve filmu je mladý policista ve filmu Kdo chce zabít Jessii (1966) a pak role fintítka v Nesmrtelné tetě (1993). Hodně příležitostí dostal zejména v televizi. Do paměti diváků se zapsal jako Rumplcimprcampr ze stejnojmenné pohádky z roku 1997.

Byl také vynikajícím dabingovým hercem, jenž za celoživotní mistrovství v dabingu v roce 2003 získal prestižní cenu Františka Filipovského.

Témata:  Jaroslav Kepka herci úmrtí

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 8:21

Česká televize odhalila jména všech deseti účastníků letošní StarDance

Jména všech deseti účastníků podzimní třinácté řady StarDance jsou známá. Česká televize ve středu na sociálních sítích odhalila jména pěti mužů, kteří se objeví na parketu. Už v pondělí prozradila, jaké slavné ženy budou usilovat o titul královny tanečního parketu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy