Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Politoložka vznesla zásadní otázku spojenou s ANO

Jaroslav Faltýnek (ANO)
Jaroslav Faltýnek (ANO)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Pravá ruka premiára Babiše (ANO) a předseda poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek byl v posledních týdnech v centru pozornosti médií, kvůli kauzám, v nichž byl zapleten. Známa politoložka Vladimíra Dvořáková si všimla, že se vytratil z pozornosti médií. Souvisí to snad se slovy bývalého ministra dopravy Antonína Prachaře?

"Zajímavé virtuální vymizení z veřejného prostoru. Viděl někdo v poslední době pana Faltýnka? A Babiš je sám voják v poli, pokud pomineme typické předvolební billboardy; ale i ty tentokrát působí dost "funebrácky". K čemu má to "hnutí", když nikoho z něj nepotřebuje do vlády?" napsala na Twitteru profesorka politologie Vladimíra Dovřáková.

Zajímavé virtuální vymizení z veřejného prostoru. Viděl někdo v poslední době pana Faltýnka? A Babiš je sám voják v poli, pokud pomineme typické předvolební billboardy; ale i ty tentokrát působí dost "funebrácky". K čemu má to "hnutí", když nikoho z něj nepotřebuje do vlády?

— Vladimíra Dvořáková (@profDvorakova) May 12, 2019

Naražela na překvapivé zjištění, že Jaroslav Faltýnek nijak neusiluje o mediální pozornost. Přitom se blíží důležité volby do Evropského parlamentu. Že by druhý nejdůležitější člen ANO vrhal na politické uskupení špatné světlo?

Podle politoložky se s blížícími volbami neprezentují ani další jména hnutí ANO, kromě jeho předsedy Babiše. Dvořáková tak podezřívá ostatní členy vládního hnutí ANO, že jsou ve straně jen do počtu.

Vypovídalo by o tom i vyjádření bývalého ministra dopravy za ANO Antonína Prachaře, který krátce zastával post před Danem Ťokem. Minulý týden popsal, že jeho pokus vykonávat vládní post samostatně a bez pomoci Faltýnka byl v ANO nepřípustný. Padáka mu tehdy doručil sám Faltýnek.

"Tehdy ve 21 hodin večer za mnou přišel Faltýnek s tím, že se mnou chce řešit ministra. Já říkám, kterého, a on na to: Tebe! Ráno rezignuješ, jinak budeš odvolán, vyber si. A tak to skončilo," popsal svůj konec po několika letech médiím ex-ministr Prachař.

Nabízí se otázka, jestli další skandální odhalení nevedlo k upozadění Jaroslava Faltýnka před pozornosti médií, čehož si všimla i politoložka Dvořáková.

Témata:  Jaroslav Faltýnek Vladimíra Dvořáková Hnutí ANO Antonín Prachař

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 11:24

Ulici už má. Teď po Putinovi v Rusku pojmenují čtvrť

Podle ruských médií se radnice v Grozném rozhodla pojmenovat čtvrť po ruském prezidentovi Vladimiru Putinovi. Tato čtvrť není úplně nová - vytvoří se oddělením a přejmenováním části stávající čtvrti, která je v současnosti nazývána po Šejchu Mansúrovi.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Andrej Babiš

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí.