Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Žlutý pes zaštěkal: Zpěvák Hejma účtuje s demonstranty a spolkem Milion chvilek

Ondřej Hejma
Ondřej Hejma
Foto: TV Nova

Zpěvák skupiny Žlutý pes, textař a skladatel okomentoval politické dění v XTV.cz. Pochválil demonstranty, jejichž úsilí nyní kulminuje, i když má jednu výhradu. Samozřejmě také nevynechal proběhlé eurovolby.

Ondřej Hejma svoje komentáře začal pochvalou českých voličů. "Musím ocenit českého voliče. V soutěži o nejmenší účast v eurovolbách obsadil krásnou bronzovu pozici. Porazili nás jenom Slováci, na ty Evropě nikdo nemá, vmákli se tam Slovinci a na záda nám dýchají Chorvati," uvedl frontman skupiny Žlutý pes.

Názory lidu jsou Hejmovi vlastní a rád se s nimi ztotožňuje. Okomentoval tak i sérii demonstrací namířených proti premiérovi Andreji Babišovi (ANO), který jmenoval minystryní spravedlnosti Marii Benešovou, která se opakovaně vyjádřila zaujatě v kauze trestního stíhání premiéra ve věci dotačního podvodu na farmu Čapí hnízdo. 

Občanskou angažovanost lidu zpěvák ocenil a položil otázku, jestli budou mít demonstrace výraznější výsledek. "Teď se zdá, že se schyluje k vyvrcholení. Na středu je svolaný další Václavák. Myslím, že se to bude lámat, jestli to někam povede. Na demonstrace jsou pozitivní ohlasy, lidem se to líbí. Uvidíme jestli to půjde náhoru," uvedl zpěvák.

Podle Hejmy však nad demonstracemi také visí jeden výrazný otazník. "Nevím jestli si lidé uvědomují, že jak tam volají proti té justici. Sušice justice, viděl jsem rým, nebo Marie zakryje. Nevím jestli tím není justice ovlivněna. To mi na tom jako jediné sympatické není, jinak proti Žlutým vestám mi to příjde mimořádně civilizované," okomentoval Hejma svou výtku.

Hejma také představil teorii, že odvolání ministra Staňka je útokem na Babiše přes jeho koaličního partnera ČSSD. Jelikož Babiš má stále vysoké preference u voličů a jeho pozice se zdá stabilní, snaží se jeho odpůrci ,zpěvákem nespecifikovaní, poškodit jeho vládního partnera, který naopak výrazně ztrácí, což potvrdily poslední eurovolby, v nichž ČSSD neobdržela ani jeden mandát. Ministr Staněk byl odvolán na návrh strany samotné, o čemž již zpěvák nehovořil.

Témata:  Ondřej Hejma demonstrace proti Babišovi (6. 5. 2019) Antonín Staněk evropské volby (2019)

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy