Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ANO program koalice měnit nechce. Požadují jen technické zpřesnění

Jaroslav Faltýnek /ANO/
Jaroslav Faltýnek /ANO/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Předsednictvo ANO dnes řešilo podobu nové koaliční smlouvy. Témata a programové záležitosti Babišovo hnutí měnit nechce, nicméně požaduje techcnické zpřesnění několika věcí.

Zpřesnění se má týkat svolávání a jednání koaliční rady a jeho termínů i dohodovacího řízení. Měl by být jasný postup, pokud jedna ze stran považuje řízení za ukončené a jiná ne.

"Budeme chtít zpřesnit určité technické záležitosti v koaliční smlouvě. Nechceme měnit nic z těch programových věcí, tam je smlouva napsána dobře, je to průnik programů koaličních partnerů. V tuto chvíli existuje seznam technických požadavků na zpřesnění," uvedl dnes po skončení jednání šéf poslaneckého klubu ANO Jan Faltýnek.

Předpokládá, že se vládní partneři na změnách dohodnou. Koaliční špičky by měly o návrzích jednat ve středu ráno po návratu premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) z pracovní cesty po Číně.

ANO chce koaliční smlouvu také vyhodnotit a stanovit úkoly, které by měla vláda ještě do voleb stihnout. O tom se dnes zmínil i premiér Bohuslav Sobotka. "Jsme ochotni mluvit o dodatku či zpřesnění. Žádné konkrétní návrhy jsme nedostali," řekl Sobotka.

Témata:  Hnutí ANO koalice ANO, ČSSD a KDU-ČSL Jaroslav Faltýnek

Aktuálně se děje

6. května 2024 12:14

Počasí: Meteorologové vydali výstrahu před bouřkami na většině území ČR

První letošní výstrahu před bouřkami vydal v pondělí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Platí od 14. hodiny do půlnoci na úterý a týká se jižní a východní poloviny republiky. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy