Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šlachta netajil zklamání z jednání bezpečnostního výboru

Ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta.
Ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta.
Foto: Michal Kalášek, EuroZprávy.cz

Praha - Odcházející ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Robert Šlachta netají své zklamání nad výsledkem jednání sněmovního výboru pro bezpečnost, který se dnes sešel.

Výbor Šlachtovi dnes neumožnil vystoupit před poslanci s informacemi, které se týkají reorganizace policie a úniků z vyšetřování některých kauz. Pokud vznikne sněmovní vyšetřovací komise, je připraven jí končící šéf ÚOOZ pomáhat.

Po jednání Šlachta jen těžko hledal slova. „Nemám co říct. Vždyť jste to viděli sami, fakt velká zkušenost pro policejního důstojníka," řekl Šlachta rozčileně novinářům. Informace, které dnes poslancům chtěl předat s kolegou Jiřím Komárkem z ostravské expozitury útvaru, je připraven sdělit vyšetřovací komisi.

Svou rezignaci prý stáhnout nehodlá. „Nemám proč ji stáhnout. Ta reorganizace už je v běhu. Já od policie odcházím jenom a pouze proto, že je tato reorganizace," prohlásil Šlachta.

Nechtěl říci, zda dnešek bere jako svoji prohru. „Já jsem to viděl poprvé a fakt to nechci komentovat. Pořádně jsem se v tom nevyznal a ten závěr je takový, jaký je," uzavřel Šlachta.

Olomoucký vrchní státní zástupce Ivo Ištvan uvedl, že dostavit se na jednání sněmovního výboru nemůže pokládat za ztrátu času. "Rozhodl demokratickým hlasováním, je třeba to respektovat," řekl.

Témata:  Robert Šlachta Ivo Ištvan

Aktuálně se děje

8:22

Morawiecki si kopl do EU. V Polsku vzbudila jeho slova pozdvižení

Bývalý polský premiér Mateusz Morawiecki označil Brusel v rozhovoru pro maďarský týdeník Mandiner za hrozbu pro evropskou demokracii. EU podle něj zadržením fondů ovlivnila výsledek polských parlamentních voleb. Představitelé současné polské vlády jej za tyto výroky ostře zkritizovali. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy