Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Olomoucku bouřka smetla strom na stany, zranil se jeden muž

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Olomouc - Nad tábořištěm v Nových Mlýnech na Olomoucku se v noci na dnešek přehnala bouřka. Jeden strom spadl na stany a zranil muže (43).

Záchranáři do tábořiště nedaleko Nových Mlýnů na Litovelsku vyráželi dnes kolem 02:00. "Strom či větší větev měla spadnout na dva stany, oznamovatelé nedokázali přesněji určit počet zraněných či to, zda nezůstal někdo po pádu zavalený uvnitř stanu," uvedl mluvčí hasičů a záchranné služby Zdeněk Hošák.

Zdravotníci na místě ošetřili muže. Pacienta s poraněním dolní končetiny v oblasti bérce poté převezli na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Olomouci.

Hasiči kvůli bouřkám či vydatnějším dešťům vyráželi v Olomouckém kraji do terénu až do dnešních časných hodin, zaznamenali celkem sedm případů, během kterých odstranili několik popadaných stromů a větších větví. V Mohelnici v ulici Petra Bezruče spadla suchá bříza na vůz a chatu. V Brodku u Přerova hasiči vytahovali osobní vozidlo ze zatopeného podjezdu pod železničním přejezdem.

Témata:  bouřky kempy

Aktuálně se děje

2. května 2024 18:59

Těžký úder pro Putina: Ukrajinské drony vyřadily rafinerie, Rusům už došly zásoby paliva

Kromě bojů na frontě se válka na Ukrajině rozšířila i do strategických oblastí, jako jsou rafinerie, které jsou klíčové pro zásobování Ruska palivy. Ukrajinci k těmto nelehkým akcím využívají dronů, které poškodily některé z těchto rafinerií natolik, že jejich produkce ropy byla omezena. To způsobilo růst cen a nedostatek paliva v celém Rusku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy