Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chovanec přinese aktuální informace o reorganizaci policie. Vláda je bude projednávat

Marcel Chládek a Milan Chovanec /oba ČSSD/
Marcel Chládek a Milan Chovanec /oba ČSSD/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Otázkou sporné policejní reorganizace se po víkendu opět bude zabývat kabinet Bohuslava Sobotky. Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) by měl svým kolegům předložit informace o aktuálním vývoji.

O plánovaném jednání informoval mluvčí vlády Martin Ayrer. Česká televize uvedla, že je na jednání přizván i nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman a policejní prezident Tomáš Tuhý.

Reforma má od srpna sloučit protikorupční a protimafiánský útvar do nové národní centrály. Rezort vnitra vládu informoval už 27. června. Průběžné zprávy má předkládat jednou za dva týdny.

Zároveň se sejde také Bezpečnostní rada státu, na které chtěli zástupci ANO a KDU-ČSL spornou reorganizaci také probrat. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) ale bod na jednání nezařadil, program podle Ayrera rozeslal členům v polovině června.

Mluvčí připomněl, že vláda je nadřízeným orgánem bezpečnostní rady. Podle Ayrera se rada bude příští týden zabývat především aktuální zprávou o situaci v oblasti migrace, kybernetickou bezpečností či prevencí kriminality.

Témata:  Milan Chovanec vláda Policie ČR

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 12:20

Evropské státy chtějí vrátit na Ukrajinu muže podléhající branné povinnosti

Polsko a Litva jsou připraveny pomoci ukrajinským úřadům vrátit do vlasti muže podléhající branné povinnosti. Uvedli to představitelé obou zemí ve čtvrtek poté, co Kyjev oznámil pozastavení konzulárních služeb pro Ukrajince v zahraničí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy