Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nytrová urazila gaye, běsní Sobotka a chce omluvu

Bohuslav Sobotka na zahájení pražské kampaně ČSSD
Bohuslav Sobotka na zahájení pražské kampaně ČSSD
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Premiér Bohuslav Sobotka vyzval poslankyni své strany Pavlínu Nytrovou, aby se za své "nemístné a urážlivé výroky" o homosexuálech omluvila.

Sněmovna ve středu debatovala o novele, která by umožnila registrovaným partnerům adoptovat dítě svého protějšku. Podobný návrh předložili už zákonodárci předchozí Sněmovny. Kvůli pádu tehdejší Nečasovy vlády se ale nestihl projednat.

Poslankyně ve středu řekla, že se homosexuálové budou snažit legalizovat sex s dětmi. Také uvedla, že homosexuálové jsou většinou promiskuitní, mají nadprůměrný sklon k alkoholu a je u nich vyšší míra duševních poruch.

Podle ministryně práce Michaely Marksové (ČSSD) by Nytrová s takovými názory "měla přestoupit do jiné strany".

"Požádal jsem poslankyni Nytrovou, aby se omluvila za nemístné a urážlivé výroky, kterých se dopustila během svého vystoupení v Poslanecké sněmovně. Zdůraznil jsem jí, že jakékoliv šíření netolerance a nenávisti vůči sexuálním minoritám je v rozporu s hodnotami a programem sociální demokracie," uvedl Sobotka.

"Pokud by paní poslankyně v tomto způsobu argumentace pokračovala i v budoucnosti, bylo by to neslučitelné s její jakoukoliv kandidaturou za ČSSD," dodal premiér.

Témata:  Bohuslav Sobotka homosexuálové

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy