reklama

Vrchní soud v Olomouci Kramnému potvrdil osmadvacetiletý trest za dvojnásobnou vraždu. Petr Kramný tak z vazební věznice putoval do věznice Mírov, kde je úplně jiný režim, než ve vazební věznici, kde předtím Kramný strávil přes 800 dní.

Jak se Kramnému daří v novém domově, odmítla jeho advokátka Jana Rejžková komentovat. "K tomu se vůbec nechci vyjadřovat," řekla. Ovšem při vynesení rozsudku se svěřila, že má o Kramného velký strach. Ostatně už během odvolacího soudu bylo vidět, že Petr Kramný svou situaci nese velmi těžce. Pryč byl sebevědomý a klidný muž, na kterého jsme byli zvyklí od jednání krajského soudu.

Vězni při nástupu k výkonu trestu putují do nástupního oddělení příslušné věznice, kde obvykle tráví nejvýše dva týdny. Kramný ale v nástupním oddělení, kde je izolován od spoluvězňů, pobýval už 6 týdnů po vynesení rozsudku.

Potvrdil to místopředseda spolku Šalamoun Václav Peričevič, který Kramného ve věznici navštívil minulý týden ve čtvrtek. Spolek Šalamoun je přesvědčen, že v případě Kramného byl spáchán justiční zločin a snaží se odsouzenému pomoci.

Podle informací TV Nova nebere situaci na lehkou váhu ani vězeňská služba, která sdílí obavy o Kramného život, až se dostane do kontaktu s ostatními spoluvězni. Vzkazy o tom, že si ho podají, se objevovaly ze všech stran. Z tohoto důvodu má být Kramný nadále v nástupním oddělení věznice.

Kramného obhajoba ještě nevyčerpala všechny možnosti, jak dlouhému vězení předejít. Už při vynesení rozsudku avizovala advokátka Kramného Jana Rejžková, že podá dovolání k Nejvyššímu soudu. To ale zatím podat nemohla. "Ještě jsme nedostali rozsudek," vysvětlovala Rejžková.

Nadějí pro Kramného je také trestní oznámení, které spolek Šalamoun podal ve věci manipulaci s důkazy. Tvrdí, že klíčovými důkazy kdosi manipuloval. Zúčastněné strany ohledně trestního oznámení mlčí. Kramnému ale utíká čas. Klíčové důkazy, kterým jsou vzorky z těl Moniky a Klárky, totiž nebudou uchovávány věčně. Už u soudu požadovala Rejžková, aby mohli vzorky posoudit další, nezaujatí, znalci. Justice se tomu ale zjevně brání, otázkou je proč?