Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie kromě Makedonie bude chránit i hranice Maďarska. Odjet by mohlo až 50 policistů

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha – Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) dnes oznámil, že by se vláda ve středu měla zabývat dalšími zahraničními misemi českých policistů v Maďarsku a v Makedonii. Obě země o požádaly o pomoc v souvislosti s migrační krizí.

V tuto chvíli policejní služba v balkánské zemi vypadá tak, že s makedonským policistou vždy hlídkují dva kolegové z Česka. Policisté se pohybují zejména v okolí města Gevgelija ležícího u hranic s Řeckem a zaměřují se na střežení hranice schengenského prostoru. Nyní v Makedonii působí třetí skupina policistů.

1/2 Makedonie a Maďarsko požádaly ČR o další policisty k ostraze schengen.hranice. Partneři si mají pomáhat,informaci jsme poslali na vládu.

— Milan Chovanec (@Milan_Chovanec) 22. července 2016

 

„Makedonie a Maďarsko požádaly ČR o další policisty k ostraze schengenské hranice. Partneři si mají pomáhat, informaci jsme poslali na vládu," uvedl Chovanec.

2/2 Pokud vláda ve středu nebude proti,40 policistů prodlouží pomoc v Makedonii do 11. září. Do Maďarska by mohlo 50 policistů odjet v září

— Milan Chovanec (@Milan_Chovanec) 22. července 2016

 

Padesátka policistů by do Maďarska mohla odjet v září, v Makedonii je nyní 40 policistů do začátku srpna. Jejich mise by se měla prodloužit do 11. září. Vláda by o tom měla rozhodnout ve středu.

Od konce loňského roku byli čeští policisté kvůli migrační krizi v zahraničí celkem devětkrát. Kromě Makedonie šlo o Řecko, Slovinsko nebo Maďarsko. V Maďarsku, které je jednou z hlavních vstupních zemí pro uprchlíky do EU, byli zatím jednou v období od konce loňského října. Jejich mise skončila několik dní před Vánocemi.

Témata:  Policie ČR uprchlíci Milan Chovanec

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy