Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Prevence české policie: Kvůli střelbě v Mnichově posiluje policejní hlídky

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Česká policie kvůli dnešní střelbě v německém Mnichově preventivně posiluje počty policistů v obchodních centrech. České televizi (ČT) to řekl ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD).

Policie podle něj posílí i hlídky na hranici. Ministr ale nemá informace o tom, že by útok hrozil také v Česku. Střelba vypukla před 18:00 v oblasti obchodního střediska Olympia v Mnichově. Tamní policie oficiálně potvrdila, že si incident vyžádal oběti, jejich počet ale neupřesnila.

Ministr vnitra uvedl, že je v kontaktu s tajnými službami a policií, které čekají na informace z Německa. "Dohodli jsme se, že je potřeba posílit výkon služby na česko-německém pomezí. A to především z důvodu, že by některý z pachatelů se pokoušel unikat z Německa a pokusil se překročit hranici do Česka," uvedl.

Zatím ale podle Chovance nejsou informace, že by se něco takového mohlo stát.

Témata:  Policie ČR Milan Chovanec střelba v Mnichově

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy