Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Uplyne 400 let od úmrtí Shakespeara. Do připomenutí tohoto výročí se zapojí i Praha

Divadlo Rokoko, ilustrační foto
Divadlo Rokoko, ilustrační foto
Foto: Alena Hrbková

Praha - V sobotu 23. dubna uplyne 400 let od úmrtí nejslavnějšího dramatika všech dob Williama Shakespeara. Divadlo Rokoko si toto výročí připomene Shakespearovským soirée, které začne v 21 hodin.

Divákům připomene stěžejní scény z Krále Leara a Snu čarovné noci, které se hrají Divadle ABC. Návštěvníci se také mohou těšit na ukázku jednoho z nejslavnějších uvedení Snu noci svatojánské v Městských divadlech pražských s Borisem Rösnerem v roli Puka.

Na vlastní oči přesvědčí, že cesta ke zrodu inscenace je velmi klopotná, zúčastní se zkoušky a uvidí, že jedna Desdemona může pořádně zatopit nejen Othellovi. Účinkovat budou Jan Vlasák, Máša Málková, Pavel Juřica, Petr Svojtka a mnozí další.

Shakespearovskému výročí je věnována i nová výstava v horním foyer Divadla ABC, která je k vidění od počátku března. Prostřednictvím archivních fotografií připomíná všech 24 inscenací uvedených na scénách Městských divadel pražských.

Témata:  divadlo Rokoko

Aktuálně se děje

6. května 2024 18:12

Egyptské úřady: Hraniční přechod v Rafahu na jihu Pásma Gazy zůstává otevřený

Egyptské úřady oznámily, že hraniční přechod v Rafahu na jihu Pásma Gazy zůstává otevřený pro humanitární pomoc a pro průchody civilistů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy