Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chystá se návrat Harryho Pottera? Ano, ale v jiné formě

Harry Potter
Harry Potter
Foto: Warner Bros.

Praha – V posledních dnech světem proběhly spekulace o připravovaném pokračování příběhů o čarodějnickém učni Harry Potterovi. Fanoušci jásali, avšak špatně pochopili myšlenku spisovatelky J.K.Rowlingové, která má v plánu vydat pouze scénář divadelní hry. Jak je to ve skutečnosti a co autorka chystá na letošní rok?

Harry Potter a Prokleté dítě - tento zcela nový příběh o čarodějnickém učni rozhodně nelze považovat za pokračování celé ságy, jedná se pouze o divadelní hru, která spatří světlo světa v předpremiéře 7. června 2016 v londýnském Palace Theatre. Drama bude mít dvě části, které bude možné zhlédnout najednou či dva dny po sobě. Děj inscenace bude navazovat tam, kde skončila poslední kniha Relikvie smrti a objeví se v ní už dospělý Harry Potter a jeho syn Albus a jak sdělil jeden z producentů: "Otec i syn se dozvědí nepříjemnou pravdu - temnota někdy přichází z nečekaných míst." Tento příběh se také dočká svého knižního zpracování, ale pouze formou scénáře, které vyjde 31. července letošního roku a dá se předpokládat, že brzy po té se dočká i českého překladu.

Mimo tuto divadelní hru J.K.Rowlingová připravila pro fanoušky Harryho Pottera i krátké příběhy, které začaly vycházet koncem loňského roku, je jich celkem 12 a k přečtení jsou na autorčiných internetových stránkách www.pottermore.com. Avšak nejaktuálnějším autorčiným počinem jsou 4 nové povídky, kterými propaguje připravovaný film Fantastická zvířata a kde je najít. Povídky fanoušky zavedou do dějin kouzelnictví v Severní Americe od 14. století. V českém jazyce jsou k přečtení pod následujícím odkazem: https://www.pottermore.com/collection-episodic/history-of-magic-in-north-america-cz

Zdroj: YouTube

Jedním z nejočekávanějších filmů letošního roku je snímek Fantastická zvířata a kde je najít, který diváky vrátí do světa čar a kouzel, ne však přímo za samotným Harry Potterem, ale fanoušci si jistě přijdou na své. Příběh Fantastických zvířat vznikl podle předlohy stejnojmenné knihy Rowlingové a odehrává se v New Yorku v roce 1926. Hlavní hrdina Mlok Scamander diváky seznámí se spoustou magiských bytostí a představí dobu před příchodem samothého Harryho. V hlavních rolích se objeví například držitel Oscara za roli ve filmu teorie všeho Eddie Redmayne, Katherine Waterstone nebo také Colin Farrell. Scénářk filmu napsala sama Rowlingová a režie se ujal David Yates, který natočil i poslední čtyři filmy s Harrym Potterem. Rowlingová také potvrdila, že se film dočká dalších dvou pokračování. První díl vstoupí do českých kin 17. listopadu 2016 a následující díly pak v listopadu 2018 a 2020.

Pokud by si nadšenci „potterovského" světa chtěli zkrátit čas při čekání na film, tak už posledního května vychází zbrusu nová kniha s názvem Harry Potter – Magická místa z filmů s podtitulem Bradavice, Příčná ulice a ještě dál. Tato jedinečná publikace dá nahlédnout na dosud nezveřejněné skici, fotografie z natáčení a poznat mnohá další tajemství o navrhování a výrobě všech kouzelných míst pro filmové zpracování série o nejpopulárnějším čaroději.

Témata:  film Harry Potter J.K. Rowling Harry Potter

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy