reklama

"Není každé ráno jen sluncem zalité a nikde není psáno, že se záhy vzdálí déšť. Přesto stojí za to vstávat a s odvahou jít ven, pokusit se brát i dávat, tak svět je nastaven," zpívá Slavík v nejnovější písni, jejíž text napsal Lou Fanánek Hagen a hudbu složil Michal David.

Song s názvem Země vstává představil Karel Gott v premiéře na Rádiu Impuls, už brzy ho ale můžete slyšet i v dalších rádiích. V nové písni je slyšet, že se mistr znovu vrací do formy, v refrénu vyniká jeho zlatý hlas.

Podobně jako píseň Perfektní den, kterou vydal v polovině srpna, i Země vstává inspiroval Gottův boj se zákeřnou nemocí. "Když se dolů stáčí, kroužek se štěstím, asi vím už, o co kráčí, netrápím se tím," zpívá mistr.

I nový song, jako Gottovo vyléčení z rakoviny a návrat na koncerty, vzbuzuje hlavně pozitivní emoce. "Najdi v sobě sílu, sílu ukrytou. Najdi v sobě klíče k ní a probuď sílu svou, sílu svou," končí inspirativní písnička.

Zpěvák se chce také co nejdříve vrátit na koncertní pódia. Nejdříve se objeví 10. října v Malostranské besedě v Praze. Informace o vystoupení v Malostranské besedě se veřejnost dozví prostřednictvím oficiálního facebookového profilu Karla Gotta a na webových stránkách Malostranské besedy, sdělila dnes bez bližších podrobností ČTK Aneta Stolzová, Gottova manažerka a mluvčí.

"Pokud by se však stalo, že by se 10. října do Malostranské besedy všichni moji příznivci náhodou nevešli, tak si mě mohou přijít poslechnout 15. října do O2 areny, protože jsem přijal pozvání zazpívat na koncertu Český mejdan s Impulsem," uvedl v tiskové zprávě Gott.

Zpěvák na začátku května podstoupil plánovanou operaci břicha, která uzavřela jeho onkologickou léčbu. Lékaři začátkem loňského listopadu oznámili, že u Gotta diagnostikovali takzvaný Non-Hodgkinův lymfom. Zpěvák ihned zahájil cílenou onkologickou léčbu. Koncem února prodělal poslední chemoterapii a pozdější vyšetření ukázala, že jeho nádorové onemocnění zcela vymizelo.

Gott na konci dubna německému listu Bild řekl, že jeho rekonvalescence po léčbě nádorového onemocnění postupuje pomaleji, než předpokládal. Dodal, že má stále velké problémy s dechem. "Na zpívání a návrat na jeviště nelze ještě dlouhou dobu pomýšlet," citoval Bild zpěváka.