Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tajuplná místa, ale i extrémní lidské výkony představí festival Expediční kamera

Kino, ilustrační foto
Kino, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Valašské Meziříčí - Festival cestovatelských a outdoorových filmů s názvem Expediční kamera pořádá již 7. ročník a na diváky opět čeká pořádná dávka cestovatelských zážitků, divoké přírody i napětí.

Opět po roce se na festivalu představí ty nejlepší snímky o dobrodužných výpravách za zapomenutými národy a tajuplnými místy, o poznávání starobylých kultur i extrémních expedicích do těch nejzapadleších míst Afriky a Asie i neuvěřitelné výkony na hranici lidských možností v Alpách.

Diváci se stanou svědky extrémních výkonů jako třeba zdolání všech čtyřtisícových vrcholů v Alpách za 80 dní. Nemožné? Ne, pokud máte kondičku jako Ueli Steck a Michael Wohlleben. Čeká je 1000 kilometrů na kole a nastoupají přes 100 000 výškových metrů. Žádný motor, jen síla lidského odhodlání a energie.

Odpověď na otázku co je Himalaya, zodpoví působivý film, který vznikl během třítýdenního treku litevské filmařky Berty Tilmantaite. Himalaya je legenda, kterou vítr šeptá do uší, když stoupáte v horách výš a výš. Diváci také uvidí snímek Mizející Delta, vyprávějící příběh řeky Colorado, kdysi mohutný tok, který ale už více než dvě dekády nespatřil moře. Vyschl vždy dřív, než se k němu dostal.

Nejnovější počin Pavla Barabáše s názvem Suri představí dobrodružnou plavbu po neznámé africké řece i putování pralesem a dva britští dobrodruzi Tom Allen a Leon McCarron se rozhodnou sjet nejdelší íránskou řeku Karun od pramene až k místu, kde se vlévá do Perského zálivu.

Festival se uskuteční v pátek 1.dubna od 18 hodin v M-klubu ve Valašském Meziříčí.

Témata:  filmy festival Expediční kamera

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy