Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ceny Františka Filipovského za dabing získali Štvrtecká a Jančík

Film, ilustrační foto
Film, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Přelouš - Dnes se udělovaly Ceny Františka Filipovského za nejlepší ženský a mužský herecký výkon v dabingu. Vítězi se stali Jana Štvrtecká a Filip Jančík.

Štvrtecká ocenění získala za roli Vandy ve filmu Venuše v kožichu, Jančík za nadabování role Freddieho ve filmu Mistr.

Jančík při převzetí ceny řekl, že je to jeho první ocenění za práci v dabingu, které se věnuje dlouho. "Mám pocit, že dabingem trávím více času než doma," uvedl. ČTK řekl, že je nyní dabing jeho hlavní profese.

Ceny Františka Filipovského za celoživotní herecké mistrovství v dabingu, které uděluje Herecká asociace, získali herci Hana Maciuchová a Petr Pelzer. Ani jeden z nich dnes do Přelouče nedorazil, oba však zaslali natočený pozdrav. V něm Maciuchová uvedla, že ji získání ceny blaží, a připomněla, že Filipovského zažila jako kolegu při dabování. "Filipovský každou smyčku daboval s takovou vášní, přesností, několikrát, že jsem v úžasu stála a sledovala mistra," řekla Maciuchová.

Součástí slavnostního večera bylo také udílení dalších cen, například Cenu Františka Filipovského za dabingové zpracování audiovizuálního díla získal dabing snímku Carlos. Cena Františka Filipovského za překlad a úpravu dabovaného audiovizuálního díla získal tým pracující na dabingu snímku Venuše v kožichu.

Cenu Františka Filipovského za nejlepší zvuk získali Zdeněk Dušek a Eva Javůrková za snímek Verdi. Zvláštní cenu poroty za dětský herecký výkon v dabingu získal letos Matěj Převrátil za roli Finna Baxtera ve snímku Sám doma 5.

Ocenění za nejlepší dabing se v Přelouči, kde se herec František Filipovský narodil, udělují od roku 1995. Ceny mají podle pořadatelů zlepšit kvalitu a prestiž českého dabingu.

Témata:  Hana Maciuchová 1 filmy

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy