reklama

Hosty koncertu byli Miro Žbirka s Michalem Davidem a zpěvačky Dasha a Ilona Csáková. Všichni si s Gottem zazpívali duet. Večer moderoval Libor Bouček. "Pan Gott byl ve vynikající formě, jásající publikum ho několikrát během koncertu odměnilo ovacemi ve stoje, v sále byla úžasná atmosféra a energie," řekla ČTK Aneta Stolzová, mluvčí Karla Gotta.

Kromě duetů zazpíval Gott své velké hity jako Trezor nebo Lady Carneval. "Já mu to moc přeju, a proto tady jsem. Jsem poctěn tím, že si mě vzal jako jednoho z hostů a že chce, abych tady něco zazpíval," řekl ČTK před koncertem Michal David, jehož nová píseň pro Gotta Země vstává byla součástí programu.

I bez možnosti akreditace měla média o koncert velký zájem. Už několik hodin před začátkem novináři postávali v okolí Malostranské besedy. "Protože pana Gotta stále láká klubová scéna, vybral si pro svůj dnešní koncert právě Malostranskou besedu v Praze, kam sám rád chodí na různá vystoupení a improvizované večery, jako je například Barování. Jeho přáním bylo, aby dnešní večer byl tichým návratem na pódia, bez velkého mediálního humbuku," sdělila ČTK Stolzová.

Zpěvák na začátku května podstoupil plánovanou operaci břicha, která uzavřela jeho onkologickou léčbu. Lékaři začátkem loňského listopadu oznámili, že u Gotta diagnostikovali takzvaný Non-Hodgkinův lymfom. Zpěvák ihned zahájil cílenou onkologickou léčbu. Koncem února prodělal poslední chemoterapii a pozdější vyšetření ukázala, že jeho nádorové onemocnění zcela vymizelo.

Na začátku září Gott překvapivě krátce zazpíval na narozeninovém koncertu Hany Zagorové. Také prozradil, že 15. října vystoupí jako host v pražské O2 areně na akci Český mejdan s Impulsem. Gott vydal 23. září dvě nové písně Země vstává a Perfektní den autorů Michala Davida, Lou Fanánka Hagena a Jaroslava Machka. Skladby se objevily na kompletu dvou CD, který 40 písněmi připomene stejný počet jeho ocenění Zlatý slavík. Gott v loňském roce získal počtyřicáté Zlatého slavíka.