Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Miluji tě modře zamíří do kin. Podívejte se na trailer

Film Miluji tě modře
Film Miluji tě modře
Foto: Bioscop

Praha - Už v lednu dorazí do kin nová česká romantická komedie Miluji tě modře. Příběh o jednom zamilovaném malíři, dívce z výlohy, žárlivém vrhači nožů a lásce v modrém se nezadržitelně blíží, a nedočkaví fanoušci se mohou podívat na nový oficiální trailer.

33letý malíř David Bárta žije s matkou, která je posedlá jógou. Má záletného otce a na krku vyhazov z Národní galerie. To pravé zemětřesení jej ale teprve čeká. Ve výloze klenotnictví totiž spatří aranžérku Terezu, do které se na první pohled zamiluje. Tereza má ale k jeho smůle přítele Igora, žárlivce, který to zatraceně dobře umí s noži. Ani to ale Davida neodradí, aby se pokusil získat dívčiny sympatie. Jednoho dne ale Tereza záhadně zmizí.

Za námětem stojí Jaroslav Papoušek, autor a režisér filmů o rodině Homolkových a spoluautor komedií Hoří, má panenko a Lásky jedné plavovlásky. Romantickou komedii Jedním slovem tě miluji modře napsal krátce před svou smrtí v polovině 90. let, realizovat už ji však nestačil.

S myšlenkou režírovat tento film si pohrával slavný kameraman Miroslav Ondříček, nesehnal na něj ale finance a scénář dlouho ležel ladem. Pustil se do něj až Miloslav Šmídmajer, producent a režisér filmu, který přizval ke spolupráci spisovatele Pavla Brycze a scénáristku Lucii Bokšteflovou.

Za dohledu dramaturgů Miloše Zahradníka a Márie Dufkové vznikl upravený scénář, který lze použít i v dnešní době. Proč si ale Šmídmajer vybral zrovna tento film? "Těch důvodů je více. Znal jsem se s Jaroslavem Papouškem a Miroslava Ondříčka jsem považoval za blízkého přítele a vím, že ten scénář měli rádi. Já se zamiloval do závěrečných milostných scén, které jsou nesmírně něžné, vtipné, hravé a opravdu mě baví. A po trochu třeskutých komediích jsem měl chuť natočit film, který vyžaduje jiný typ vyprávění – kultivované, lehké, výtvarné..."

Miluji tě modře je romantická komedie, která se má od řady jiných odlišovat svou výtvarností. Sám Papoušek byl malíř a scénář situoval do nejkrásnějších pražských lokalit kolem Pražského hradu, Karlova mostu a dalších. Praha ale nebývá k filmařům tak vstřícná, a proto byla část filmu realizována v Olomouci.

Témata:  Miloslav Šmídmajer filmy film Miluji tě modře

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy