Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čínský národní cirkus se vrací do Česka

Z představení Čínského národního cirkusu
Z představení Čínského národního cirkusu
Foto: Čínský národní cirkus

Praha - Čínský národní cirkus již popáté navštíví Českou republiku. Série šesti vystoupení se zbrusu novým programem se odehraje už v lednu příštího roku a dočkají se fanoušci z Prahy, Brna, ale i dalších měst.

Ani tentokrát nebude o originální program nouze. Akrobaté si pro české fanoušky připravili nové představení s názvem Grandhotel Hong Kong - Svět návštěvníka Říše středu.

"S mým programem jezdíme již 15 let. Navštívili jsme celou Evropu a spoustu dalších zemí. Milujeme to a těšíme se, že se vracíme do České republiky. Máme rádi reakce vašeho obecenstva. To je pro nás něco speciálního. Je vidět, že Češi cirkusy znají a líbí se jim," uvedl v rámci tiskového dne ředitel cirkusu Raoul Schoregge.

"Čínští akrobaté existují již 5000 let a před 2000 lety vznikla v Číně 1. cirkusová škola. Každý rok připravujeme nový příběh. Minulý rok to byl Chinatown a ten předtím zase Zakázané město v Pekingu. Letos opět pokračujeme městy, a to Hong Kongem," dodal.

"Například jedno z představení je pyramida ze židlí. Obvykle se ta pyramida skládá z šesti až osmi židlí. Z nich vlastně postavíte vysokou věž. A určitě si dokážete představit, jak se asi musí nahoře hýbat. Zvláště pro Hong Kong show jsme připravili speciální pyramidu, protože pracujeme rovnou se dvěma pyramidami zároveň. Je to jako v zrcadle. Dvě věže z židlí jsou opravdu něco unikátního. Opravdu můžu říct, že celá dvouhodinová show je něco fantastického. Téměř každý pohyb je úžasný," vysvětlil Schoregge.

Čínský národní cirkus v posledních letech předváděl evropskému publiku fascinující příběhy s legendárními památkami, městy a dalšími úchvatnými místy Číny. Čínská kultura, zvyky a tradice jsou od evropské kultury natolik odlišné, že stále znovu a znovu fascinují návštěvníky představení Čínského národního cirkusu. Po úspěších show jako byly Shanghai Nights, Zakázané město či Chinatown, přichází na řadu poslední chybějící skvost z Říše středu: Hong Kong.

Česká republika se může těšit na sérii hned šesti představení. Ta proběhnout v termínech od 15. do 20. ledna v Praze, Brně, Ostravě, Pardubicích a Českých Budějovicích. EuroZprávy.cz jsou mediálním partnerem představení.

Témata:  Čínský národní cirkus

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy