Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

O Ovčáčka čtveráčka je stále zájem, derniéru uvidí lidé v 70 kinech

Jiří Ovčáček
Jiří Ovčáček
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha Pražskou derniéru "nekorektního kabaretu" zlínského divadla Ovčáček čtveráček bude v úterý v přímém přenosu přenášet satelit do 70 kin v zemi. Zájem je obrovský, text inscenace přitom vznikl spontánně za dva dny loni na konci října. Mluvčí prezidenta Miloše Zemana však na derniéru nedorazí.

Divadelníci kabaretem reagovali na události související s udělováním státních vyznamenání, ve hře se kromě prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka objevují dalajlama, Jiří Brady, několik politiků i zpěvák Daniel Hůlka. Za autorstvím stojí skupina undergroundových vtipálků z řad zlínských divadelníků, která si říká Pia Fraus. Hlavní roli hradního mluvčího ztvárnil Marek Příkazký.

Derniéra kabaretu se uskuteční v Divadle Za plotem při psychiatrické léčebně v Bohnicích. Přenos derniéry začne v 17:15, seznam kin zde.

"Jde skutečně o rekordní záležitost, v oboru pracujeme deset let a takový zájem jsme o přenos ještě nikdy nezaznamenali. Přenos jsme kinům nabídli až na nový rok, kdy řada z nich měla program na únor už hotový. Přesto začali rušit už naplánované projekce, někteří z nich si kvůli přenosu dokonce rychle pořídili technické vybavení," uvedla Lucie Rozmánková, zástupkyně distribučního labelu prenosydokin.cz, který je producentem přenosu.

Prodáno je asi 8000 lístků. "V brněnské Redutě byly vyprodány za necelé tři hodiny, zcela bez propagace, jenom to divadlo dalo do online předprodeje. Pražská Lucerna, která má 450 míst, se vyprodala za půl dne," řekla Rozmánková.

Na derniéru byl pozván i Ovčáček. Ve čtvrtek ale hradní mluvčí poslal řediteli zlínského divadla Petru Michálkovi omluvenku. V e-mailu, který zveřejnil, poděkoval za milé pozvání. Dodal, že mu satira lichotí, protože "angažovaní umělci" se ostře vyhraňovali v americké volební kampani proti současnému prezidentovi Donaldu Trumpovi. "A být v jedné 'partě' s Donaldem Trumpem, to je pro mne mimořádná pocta!" napsal.

Témata:  Jiří Ovčáček Městské divadlo Zlín kina

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy