Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Black Sabbath se loučí: Moc děkujeme, dobrou noc, řekl Ozzy Osbourne po posledním vystoupení

Koncert, ilustrační foto
Koncert, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Birmingham - Britská skupina Black Sabbath ukončila koncertní činnost. Poslední vystoupení předvedla v sobotu večer v Birminghamu, kde v roce 1967 vznikla. Black Sabbath jsou držiteli prestižní hudební ceny Grammy a zařadili se k zakladatelům heavy metalu.

V rámci rozlučkového světového turné The End (Konec), které začalo loni v lednu a zahrnovalo celkem 81 koncertů, zahráli "sabati" v červnu 2016 i v Praze.

"Děkujeme vám, dobrou noc, moc vám děkujeme," řekl publiku na závěr dvouhodinové hudební show zakončené ohňostrojem zpěvák Ozzy Osbourne (68). Již dříve i jménem ostatních členů prohlásil, že rozlučkové turné je skutečně poslední koncertní šňůrou kapely. Hudebníci ale hodlají pokračovat ve svých sólových projektech.

Z původní legendární sestavy Osbourne, Tony Iommi (kytara), Terrence "Geezer" Butler (baskytara) a Bill Ward (bicí) chyběl na turné jen Ward, který se nedokázal dohodnout s ostatními na podmínkách turné. Za bicími ho nahradil Tommy Clufetos, který hrál ve skupinách slavných rockerů jako Ted Nugent a Alice Cooper. S Black Sabbath vystoupil nyní také klávesista Adam Wakeman, syn slavného rockového hudebníka Ricka Wakemana.

Témata:  Ozzy Osbourne hudba

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:59

Kreml chce zatlačit Ukrajince hlouběji, obává se střel ATACMS

V případě, že Kyjev získá od Spojených států taktické balistické střely ATACMS s delším doletem, Rusko bude nuceno provést hlubší vojenské akce proti ukrajinským silám a rozšířit tzv. nárazníkovou zónu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy